Hur blir du snyggast på bild?

Att ta den perfekta bilden är något som är oerhört svårt. Speciellt när det är flera människor inblandade, alla måste positionera sig rätt, le rätt och så finns det många fler saker som kan göra att en bild går från att vara perfekt till en fullkomlig katastrof.

När du är tillsammans med en grupp så är det klart om vad det är som är viktigast, att du blir bra på bilden. Hur ska du göra för att du ska bli så bra på bilden som möjligt?

Konsten bakom att ta ett bra fotografi och att bli bra på ett foto är densamma, det handlar om följande:

Ljuset
Att ha rätt ljus när man tar en bild är det absolut viktigaste, är ljuset inte optimalt så kan även den bästa bilden gå från att vara helt fantastisk till att vara helt okej. Du måste alltid anpassa dig till hur ljuset ser ut, om du inte har möjligheten till att justera ljuset så finns det andra åtgärder du kan göra. Smink är ett perfekt verktyg för att påverka ljuset utan att ha möjligheten att anpassa ljuset. Med hjälp av smink så kan du bland annat få in den där perfekta skuggningen som är i klass med det perfekta ljuset.

Perspektiv och vinklar
Det finns ingen vinkel som är optimal för alla typer av bilder. Det finns oerhört många olika perspektiv och vinklar som är anpassade för olika slags fotografier.

Naturbilder är ett perfekt exempel på när ”grodperspektiv” är mest lämpligt. Det är vanligare när djuren är mindre, t.ex. Getingar.

Stadsbilder är ett perfekt exempel på när ”Fågelperspektivet” brukar användas. Att se en stad ur ett fågelperspektiv är en unik syn och därför så är det vanligt att ta dessa bilder med drönare.

Simon Johansson blev intervjuad av Fotosidan där han förklarar om hur man lyckas hitta vinklar i det vanliga.

Positionering
För att få ut det mesta av både ljuset och perspektivet så är det viktigt att positioneringen av motivet är rätt. I jakten på den perfekta bilden på dig själv så är det viktigt att både du själv och allt annat i bilden är på rätt plats och rätt vinkel. Positioneringen av samtliga ting har en stor påverkan på hur t.ex. ljuset och perspektivet påverkar din bild.