Ta snygga foton med mobilen

Idag kan man ta riktigt bra fotografier med mobilen då dagens mobilkameror har riktigt bra upplösning och skärpa. Mobiler som både Android och Iphone, passar perfekt att ta bilder med och mer lättillgängligt då man oftast alltid har mobilen med sig. Man kan fota byggnader, natur, bilder på sig själv eller i syfte att marknadsföra produkter online för egen verksamhet.

Onlinebilder och smarta logotyptjänster

Om man startar ett företag online där man säljer varor som till exempel smycken, kläder, smink eller annat i detaljhandeln online, kan man använda sig av mobilen för riktigt snygga bilder. Man kan även sälja sina egna unika bilder online då allt fler företag nischar sig på att samla bilder och sälja vidare. Vill man sälja sina mobilbilder, finns det smarta tips hur man säljer bilder online och i slutändan kan man tjäna bra på detta. Startar man ett eget onlineföretag med att sälja varor kan det vara bra att skapa en riktigt bra företagslogga! Då kan man få professionell hjälp med logotyp och design, samt få hjälp med en snygg webbdesign, eller support med marknadsföring på sociala medier. Fördelen när man utnyttjar dessa unika tjänster, är att det heller inte behöver kosta mycket!

Hur man tar snygga mobilbilder

Det är bra att känna till vilka mobiler som har de bäst rekommenderade kamerorna och vad man ska tänka på. Några exempel på mobiler är Apple iPhone 12 Pro Max med sin 12 megapixel kamera, Samsung Galaxy S20 Ultra med en 48 megapixel kamera och OnePlus Pro 8 Samsung med även där en 48 megapixel kamera. Det finns även en mängd andra bra mobiler idag som kan ta professionella bilder på natur, djur, ansikten, byggnader eller annat man vill fota. Ett bra tips är att inte använda blixten på mobilen utan endast i nödfall då mobilblixten inte alltid ger bilder rättvisa. Många mobiler har smarta funktioner att välja mellan. Ska man ta landskapsbilder med mycket kontrast ska man aktivera HDR-funktionen innan man tar bilden. HDR står för High Dynamic Range och ger en bättre detaljskärpa. Ska man fota sina produkter med mobilen som man säljer online ska man tänka på att att fota utan motljus och gärna ha en snygg färg i bakgrunden som är enfärgad. Bilderna ska inte tas för långt bort då man kan missa detaljer av objektet, samt att man ska ha tillräckligt med ljus. Tar man foton hemma, kan man hitta just den där favoritplatsen som har den bästa ljussättningen.

Att ta med sig mobilen ut på stan kan ge riktigt spännande bilder beroende på hur man vinklar mobilen när man tar bilderna. Ett smart tips för att ge intressanta bilder är att stå väldigt nära byggnaden och fota rakt uppåt, eller ta en bild av en byggnad med solen bakom för att ge intressanta kontraster. Det som är viktigt att känna till är att man inte får fotografera byggnader som är skyddade. Det kan vara domstolar, kungliga slott eller byggnader som tillhör Försvarsmakten. Man ska även inte fota privata byggnader om man inte har fått tillåtelse innan. Det anses inte brottsligt att fota i en galleria där det kan råda fotoförbud, men risken är att man kan bli utkastad.