Så enkelt trycker du dina foton på prylar

En stor del av tjusningen med att ta sina egna bilder är att kunna bläddra igenom fotosamlingen som växer sig allt större för varje år. Ganska ofta hittar man till och med ett foto som väcker extra mycket glädje och som man kanske rentav känner att man vill göra något mer av.

Fotografierna måste inte stanna på minneskortet, i datorn eller i molntjänsten. Du kan låta trycka upp dem på prylar via Medtryck, så att du kan njuta av ditt fantastiska hantverk när andan faller på.

Eller så kan du helt enkelt ge bort personliga presenter där du exempelvis står för bilder på barnen och/eller djuren i familjen. Sådana presenter är alltid lika uppskattade av släkten! Du måste inte nödvändigtvis trycka upp de klassiska canvastavlorna eller väggkalendrarna, utan kan trycka motiven på brickor, muggar och t-shirtar.

Enkelt att trycka foton på prylar via ett tryckeri

Om du trycker fotoprylar via ett tryckeri som Medtryck är det enkelt att komma i gång. Tänk bara på att varje tryckeri har sina egna preferenser vad gäller bland annat färger – CMYK eller RGB – format och DPI.

Så länge du vet vad som gäller hos respektive tryckeri är det enkelt för dig att anpassa fotot för bästa möjliga tryckkvalitet. Särskilt om du använder dig av Adobe-programmen Photoshop och Lightroom.

Klassiska fotoknep gäller även för tryckbilder

Bra bilder tas sällan av en slump. Tvärtom är de resultatet av ett konsthantverk. Däribland av ett vältränat fotografiskt öga som ser detaljerna, må det vara komplementfärger eller gyllene snittet. Även den trycksak du väljer att ha bilden på kan ingå i kompositionen och därmed ge fotot ett lyft genom såväl färg som form.

Tips på roliga trycksaker för dina foton

För att knyta an till hur prylen i sig kan lyfta fotot genom sin färg och form finns strandtennisracket som ett ypperligt exempel. Vad sägs om att trycka upp ett par porträttfoton på racketar? Det blir helfestligt. Beskär gärna bilden så att ansiktet kommer mitt på racketen, det vill säga i riktig närbild.

En annan favorit är att trycka en egen kortlek. Leta fram ett motiv du verkligen älskar och använd det som baksida på korten. Det är svårt att föreställa sig en personligare kortlek än så. Fin blir den i alla fall. Kortlek som racket, du kan trycka upp detta via Medtryck.