Så kan du använda dina foton

Om du gillar att fota och alltid har med dig din kamera vet du att det i slutändan kan bli en hel del bilder som ligger lagrade på din dator eller på en extern hårddisk. Många foton ligger sedan kvar där och glöms bort sakta men säkert. Datorer kraschar och hårddiskar tappas bort. Hur gör du då för att bäst ta till vara på och använda dina foton?

Inred ditt hem med dina egna foton

Det finns alltid vissa foton du tycker mer om än andra. För att då visa upp dina fina foton så att andra kan se dem kan du inreda ditt hem med dem. Då kommer dina nära och kära få ta del av dem när de kommer på besök. Om du har ett foto i bra upplösning som du verkligen tycker jättemycket om kan du med hjälp av Familjetapeter göra fotot till en tapet och använda som fondvägg i något rum i ditt hem. Känns det för stort finns andra möjligheter som till exempel att skriva ut dem och ställa ut dem i ramar runt om i hemmet. På byråer, sängbord eller hyllor är vanligast att ha små fotoramar. Om du vill hitta ett mellanting mellan tapet och små foton kan du skapa en egen tavelvägg med dina egna foton. Du kan då själv bestämma storlek och färgskala på dem. Det är väldigt trendigt nuförtiden att ha en tavelvägg, speciellt om du ser till att matcha fotona med varandra. Antingen genom att ha liknande ramar eller genom att alla foton är i samma färgskala. Du kan även blanda in andra sorters tavlor som citat eller målningar för att skapa kontraster.

Dela dina foton i sociala medier

Att dela foton genom sociala medier är oerhört populärt och vanligt. Framförallt genom apparna Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest och TikTok. När det kommer till att lägga ut bilder på sociala medier måste du tänka på att följa de lagar och regler som finns när det kommer till vad du får visa upp och inte. Till exempel ska du tänka på att inte fota någon i smyg och lägga upp. Du får inte heller dela kränkande bilder på någon. Så länge du följer reglerna kan sociala medier vara en riktigt kul plattform att visa upp dina bilder på. Då får andra se dina bilder och de kan gilla och kommentera om de gillar vad de ser. Genom sociala medier kan du även nå ut till människor du inte känner som kan få uppskatta och njuta av vilka fina foton du tagit. På samma gång kan du hitta andras foton att inspireras av och på så sätt även förbättra dina egna foton. Du kan kontakta andra med liknande intressen och få nya vänner som brinner för samma saker som du gör. Då kan du och dina nya vänner dela med er av tips till varandra så att ni alla drar nytta av de nya vänskapsbanden, utöver den sociala biten. De foton du delar på sociala medier ligger kvar tills du tar bort dem, vilket innebär att du skapar ett digitalt fotoalbum som du alltid kan gå tillbaka till och titta igenom.