Fotografier på fysiska ting

Förr tog man bilder med en analog kamera. De framkallades och sattes in i fotoalbum eller ramar. Det var det bilderna användes till. Sedan kom de digitala kamerorna och då började allt fler använda dem istället. De digitala bilderna fastnar dock många gånger i datorn. De läggs ut på sociala medier, och sedan stannar det där. Men vad kan man egentligen göra med sina fotografier? Det tar vi reda på i den här artikeln.

 

Foton på kläder

 

Om man har en fin bild som man vill se mer av kan man till exempel trycka den på en tröja, eller på en mössa. Ett kompisgäng kan till exempel ha likadana fotografier på sina tröjor och inför evenemang som konserter, möhippor eller liknande kan det se mycket roligt ut om kläderna är prydda med olika fotografier. Kläder med foton på är dessutom utmärkta som presenter. Man kan till exempel trycka flera foton på samma plagg och ge bort det i minnesgåva från någon händelse.

 

Egna kalendrar och andra trycksaker

På ett Tryckeri kan man få hjälp med att trycka sina fotografier på kalendrar, block och annat material. Det kan vara mycket trevligt att kanske ha en kalender med sin hund eller katt på framsidan. Man kan också lätt känna igen sina block, böcker eller annat i skolan, på jobbet eller på andra platser om man själv har bestämt hur de ska se ut. Troligen blir inte heller andra så intresserade av att ta sakerna om ett främmande barn eller en familj finns tryckt på dem.

Man kan också trycka sina egna foton på till exempel brevpapper, vykort och andra saker.

Reklam för sitt foto

Genom att trycka sina bilder på olika saker kan man också på ett enkelt och snyggt sätt skapa reklam för sitt fotograferande. Om man har ett eget företag kan detta vara särskilt effektivt. Genom att använda ett block med eget foto för att dokumentera kundhändelser, skriva ner minnesanteckningar och liknande kan allt fler lägga märke till företaget. Om man trycker egna vykort med egna foton kan dessa skickas till nära och kära, eller kanske säljas i en fysisk butik. Även då kommer företagets namn att spridas mer än om man bara skapar en hemsida eller en grupp på Facebook.

Håller trycket?

Ibland kan man tycka att tryck på kläder och liknande försvinner. Det handlar dock allt som oftast om att man inte följer de tvätt- eller diskråd som finns. Om man tvättar ett tryckt plagg kan man ofta inte tvätta det i 60 grader, utan kanske bara i 40. När man ska stryka plagget bör man inte heller stryka på trycket. Då brukar det inte vara några problem att få foton att sitta fast på tyg eller porslin.